Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Sporočilo za javnost Woom

23. 12. 2022

"Stiftung Warentest testira otroška kolesa in prvič v zgodovini je bil vključen tudi Woom. Nemška potrošniška organizacija in fundacija, ki se ukvarja z raziskovanjem in primerjavo blaga Stiftung Warentest je prvič po petnajstih letih testirala otroškakolesa. Test je bil objavljen v aktualni reviji TEST Magazine 06/2022 (v nemščini), znamka Woom je bila zastopana s kolesom Woom ORIGINAL 4.

Menimo, da naše kolo na testu ni dobilo pravične ocene. Stiftung Warentest je kolesu Woom ORIGINAL 4 dodelil splošno oceno "nezadovoljivo", čeprav smo v ključnih kategorijah prejeli najvišje ocene. V kategorijah vožnja, primernost za otroke, rokovanje in zavore je kolo Woom na primer veliko boljše od konkurence. Woom je prejel najvišje ocene v kategorijah vožnja, primernost za otroke, upravljanje, zavore in izdelava.

Z rezultati naše prve udeležbe na testu, ki ga je izvedla organizacija Stiftung Warentest in sta ga hkrati objavili nemški in avstrijski avtomobilski klub ADAC in ÖAMTC., smo popolnoma nezadovoljni. Zasedli smo prvo mesto v kategorijah vožnja, primernost za otroke, rokovanje, zavore in izdelava. Vendar so drugi varnostni vidiki, kot sta razpoka na ročaju pri pedalnem navoju pri laboratorijskem preskusu stalne obremenitve in snov, najdena v sedežu, ki ni zakonsko predpisana, vendar je lahko škodljiva, znižala dobro skupno oceno.

Nerealističen laboratorijski test zniža skupno oceno: Stiftung Warentest nekatere laboratorijske teste izvaja na podlagi standardnih postopkov, druge pa po lastnih merilih. Ti testi niso vedno jasni in razumljivi ter so daleč od realne prakse kolesarjenja, kar se nam zdi zelo problematično. Kolikor nam je znano, je razpoka, ki se je pojavila pri laboratorijskem preizkusu neprekinjene obremenitve posameznega sestavnega dela, v velikosti lasa. Ta se v realnih razmerah še nikoli ni pojavila. Vse naše komponente so v skladu z vodilnimi industrijskimi standardi testirali zelo ugledni in akreditirani testni inštituti v Nemčiji, brez kakršnihkoli nepravilnosti na kretnicah.

Neenotni laboratorijski preskusni pogoji: Upoštevati je potrebno tudi, da različni preizkuševalni inštituti - ugledni, akreditiranipreizkuševalni inštituti v Nemčiji izvajajo standardne preizkuse v različnih preizkusnih pogojih in z različnimi preizkusnimi napravami. Kot je potrdilo Nemško združenje kolesarske industrije (Zweirad-Industrie-Verband, ZIV), se vedno znova dogaja, da izdelki v enem inštitutu uspešno opravijo test, v drugem pa ne. To se je očitno zgodilo tudi v primeru ročice. Strokovnjaki v industriji nenehno razpravljajo o tem, kako bi lahko poenotili pogoje preizkušanja, da bi jih bilo mogoče ponoviti.

Woom - najlažje otroško kolo na testu: Pozorno branje rezultatov testa pokaže, da je kolo Woom ORIGINAL 4 idealno otroško kolo. Rezultati v posameznih kategorijah potrjujejo dolgoletno razvojno delo oblikovalcev izdelkov Woom in naš pristop k optimizaciji otroških koles za največjo zabavo pri vožnji. Na primer, kolo Woom ORIGINAL 4 je daleč najlažje otroško kolo na testu - konkurenčni modeli so do 80 % težji. Teža kolesa je odločilen dejavnik pri upravljanju, optimalno upravljanje pa je nenazadnje vprašanje varnosti, saj zagotavlja nadzor kolesarja nad kolesom.

Imamo močno in zvesto skupnost, naše stranke, velike in majhne, pa obožujejo naša kolesa. To potrjujejo vsi pozitivni odzivi o naših kolesih na družbenih omrežjih na rezultate raziskave Stiftung Warentest. Kljub temu odgovornost za to težavo jemljemo zelo resno. Nanjo gledamo kot na poziv k ukrepanju. Izvajamo lasersko usmerjen pregled, da zagotovimo in naredimo vse, kar je v naši moči, da pridemo do zmage ne le v realnih razmerah, temveč tudi v laboratoriju.

Dodajamo: Stiftung Warentest je pomemben in rezultate testov jemljemo resno, vendar je ta test le eden izmed mnogih. Na drugi strani lestvice je več kot pol milijona koles Woom, ki vsak dan osrečujejo otroke in starše."

Nazaj na arhiv novic